Blogia
Amics del Matilde

Novetats

Olimpiades

Olimpiades

08/05/2007

Dues alumnes de l’IES Matilde Salvador han obtingut premi en les Olimpíades de Química i Biologia.

 

Les alumnes Tamara Mollón Ruiz i Almudena Badenes Gallardo, que cursen el segon curs de Batxillerat Científic a l’IES Matilde Salvador de Castelló de la Plana, han resultat finalistes en la fase local de les Olimpíades de Química i Biologia, edició 2007.

Tamara Mollón va quedar finalista en la fase local de l’Olimpíada de Química, classificant-se en 3r lloc i va rebre la medalla de bronze. La prova de l’Olimpíada de Química es va celebrar el passat 16 de Febrer a Castelló, i es van presentar també a aquest examen les alumnes del mateix centre, Maria Marín i Nerea Molina. Aquesta prova l’organitza la Universitat Jaume I de Castelló en col·laboració amb l’Associació de Químics de la Comunitat Valenciana, amb l’objectiu de seleccionar als tres estudiants que participen en l’Olimpíada Nacional de Química. Les proves de la fase Nacional de l’Olimpíada Química es van realitzar a Còrdova, els dies 28, 29 i 30 d’abril, sent una experiència molt positiva per a Tamara que va participar en aquestes.

Almudena Badenes va quedar finalista en la fase local de la Olimpíada de Biologia, classificant-se en 2n lloc. Es va presentar també a aquest examen l’alumna del centre Maria Marín.

Dilluns 7 de maig, a les 10 h, va tindre lloc a la UJI, l’acte d’entrega de diplomes als tres finalistes de les Olimpíades de Química, Biologia, Física, Matemàtiques i Economia en l’edició 2007, estan presidit pel rector de la Universitat. L’acte, al que també hi van assistir familiars dels estudiants premiats i professors, va ser molt emotiu. Els guanyadors van rebre un diploma i nombrosos premis de les entitats patrocinadores.

Aquest tipus de proves tenen com a objectiu incentivar a l’alumne en l’estudi de les diferents disciplines i reconeixent l’esforç que els alumnes realitzen cada dia en l’estudi de les diferents assignatures. A més a més, permeten als alumnes relacionar-se amb altres estudiants amb les mateixes inquietuds e interessos. Participar és molt interessant, cal que animem als nostres alumnes a presentar-se.

TRES ALUMNES DEL MATILDE GUARDONADES EN EL VIII CERTAMEN COMPITALIA 2007

TRES ALUMNES DEL MATILDE GUARDONADES EN EL VIII CERTAMEN COMPITALIA 2007 El dimarts 24 d’abril tres alumnes de 2n de batxillerat humanístic van rebre els corresponents premis del VIII Compitalia 2007 en el marc del Teatre Romà de Sagunt. Havien participat dins de la modalitat Pausanias, que consisteix en l’elaboració d’un text periodístic sobre el món clàssic grecollatí.
L’alumna Sylvia Gas Barrachina va obtenir el 2n premi amb el seu treball “Retransmissió de la la III edició de la gala homenatge als déus”; Marina Cervelló Cerdán amb el seu treball “Nuestro padre de la patria habla tras el suicidio de Catilina” i Ana Torrijos Navarro amb “Días de oro de Julio César en Hispania” van ser premiades amb dos “Accesit”.
Els premis es van lliurar durant la setmana del Festival de Teatre Juvenil Grecollatí que cada any organitza en Sagunt la Associació “Prósopon”.

Subvenciones BOE para investigaciones sobre mujeres

18862                                              Miércoles 2 mayo 2007                                            BOE núm. 105

MINISTERIO DE TRABAJO Y ASUNTOS SOCIALES

9028 RESOLUCIÓN de 23 de marzo de 2007, del Instituto de la Mujer, por la que, en el marco del Plan Nacional de Investigación Científica, Desarrollo e Innovación Tecnológica 204-2007, se convocan subvenciones destinadas a la realización  e investigaciones y estudios sobre las mujeres, a conceder en el año 2007.

Marina Cervelló guanya el Certamen Ciceronianum 2007

Marina Cervelló guanya el Certamen Ciceronianum 2007

Una alumna de l'IES Matilde Salvador es converteix en campiona d'Espanya de traducció de llatí  

Marina Cervelló Cerdán, alumna de 2n de batxillerat de l'IES Matilde Salvador de Castelló de la Plana, ha resultat vencedora del certamen organitzat per la Societat Espanyola d'Estudis Clàssics, que se celebra cada any a finals de febrer, dirigit a alumnes de tot Espanya que cursen llatí en l'últim curs de batxillerat. El passat 23 de febrer, Marina va acudir a realitzar la prova, acompanyada de la seua professora de llatí, Mariló Limo, a la Universitat de València. Aquesta prova es va realitzar simultàniament en la seu de cadascuna de les seccions que la Societat Espanyola d'Estudis Clàssics té a Espanya, i que va consistir en la traducció i comentari d'un fragment d'una obra de Ciceró, enguany el text pertanyia al tractat “De divinatione”. Marina portava mesos preparant-se per a l'examen, amb l'ajuda de la seua professora de llatí. Però ara hauran de continuar treballant, ja que acudiran Itàlia per a participar en la final a nivell mundial, el Certamen Ciceronianum Arpinas 2007 que se celebrarà a Arpino, la ciutat natal de l'insigne escriptor.Marina Cervelló és una alumna que s'ha distingit últimament pel seu incansable treball dins i fora de les aules, i ja coneix que se sent en ser guardonada en altres concursos. L'any 2005 va guanyar el tercer premi del Certamen Compitalia, modalitat Pausànies, que se celebra a Sagunt, dins del marc del Festival Juvenil de Teatre Clàssic Grecollatí;  també va obtindre en el 2006 el segon premi en el Certamen Compitalia dins de la mateixa modalitat. En la pròxima prova competirà entre els millors alumnes de llatí d'altres països, i el llistó estarà molt alt; però segur que ens representarà dignament i intentarà portar a casa algun dels premis que s'atorgaran a Itàlia.